23 Kasım 2014 Pazar

SEALAND

İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere açıklarına inşaa edilen deniz kalesi Fort Rough, savaş sonrası anlaşmalar sebebiyle İngiltere karasularının dışında kalır. Bunun üzerine 1967 yılında Roy Bates adlı amatör radyocu ve eski binbaşı denizin üstündeki bu platformda bağımsızlığını ilan eder. Bates kendisine de bu ülkede prens ünvanı verir. 1968 yılında İngiliz donanması platforma bir kaç atış yapınca Roy Bates mahkemeye gider ve İngiliz mahkemeleri platformun İngiliz karasuları dışında olması nedeniyle takipsizlik kararı verir. Bu karar Sealand için tarihi bir önem taşıyacaktır.
1978 yılında Sealand'e konuk olan birkaç Alman vatandaşı ihtilal ile Sealand'ı ele geçirir. Prens Bates, silahlı olduğu rivayet edilen bir saldırı ile Sealand'ı geri alır ve bu Alman vatandaşlarını savaş suçlusu olarak hapise mahkum eder. Alman hükümeti, İngiliz hükümetiyle harekete geçmesi için iletişim kurar ancak 1968 tarihli karar yüzünden İngiltere'nin eli kolu bağlıdır. Bunun üzerine Alman bir diplomat Sealand'e giderek bir fidye anlaşması imzalar. Prens Bates'e göre bu Sealand'ın Almanya tarafından tanınması anlamına gelmektedir. Zira Alman diplomat, Alman devletini temsil ederek devletler arası bir anlaşmaya imza atmıştır.
Ayrıca Sealand KKTC ile bir de milli maç yapmış ve KKTC maçı 6-1 kazanmıştır

Çok mütalaasını ortasında, 17. yüzyıldan kalma tüzük atıf yapılmıştır. Özetle, Chelmsford yargıç "Sir Francis Drake zaman belki daha yakındır bu kabadayı olayın" söylediği, ancak Sealand İngiliz karasularının dışında yatıyordu beri, mahkemeler hiçbir yargı vardı karar verdi. Bildiğim kadarıyla Bates endişe gibi, bu Sealand ilk fiili tanıma oldu.
Büyük ölçüde ihmal - - ya da herhangi bir yabancı gücün O İngiliz hükümeti tarafından tanınmayan olsa bile, dünyanın en küçük egemen bir devlet olarak Sealand iddia etti. 1970'lerde Bates, pasaport, pul, para (Sealand dolar, eşinin imajını taşıyan), ulusal marşı ve sloganı (kırmızı ve beyaz diyagonal çizgili siyah) Sealand kendi anayasasını, bayrağını yarattı: "E Mare Libertas" ("Kimden Deniz, Özgürlük ").
Devletinin Bates tek taraflı beyanı onun temel iş haline geldi. Bir Alman girişimci Alexander Achenbach, karşılığında vatandaşlık değil, aynı zamanda yaşam için başbakanın ofisini sadece alma, lüks bir otel / casino içine Sealand açmak için önerdi. Ama 1978 yılında, Bates ve eşi ise Sealand gelen iş, Achenbach helikopter ile Alman ve Hollandalı işadamları bir parti uçtu ve etkili birkaç milyon Alman markı üzerinde Bates ile bir satırdan sonra bir darbe düzenledi uzaklıkta idi.
Bir savaş Ordu majör - - gün Bates içinde kendi dramatik predawn helikopter baskında platformu tekrarlanır oldu.
Deniz seviyesinden 100ft itibaren, o aşağıda minik helikopter pisti bir ip aşağı rappelled. Oğlu Michael, aynı şekilde yaptım. Almanlar daha sonra techizatlı, şaşırmış karşılaşıyor atılıyor itiraf, bir İngiliz sadece bir zarif Savile Row takım elbise ve melon şapka giymek bilseydim.
Melee, Bates bir tüfek brandished, ama Michael yakalanan ve o dört gün sonra serbest bırakıldı Hollanda, uçakla önce kadırga rehin tutuldu.
Buna karşılık, Achenbach'ın avukatı, Gernot Pütz, bir Sealand pasaport sahibi, ele geçirilmiş bir ihale içine hustled ve ihanetle suçlanıyor. Bates - Prens Roy gibi ona kazanılmış "güçler" tarafından - ciddiyetle platformda hayata cezasına çarptırdı.
Yedi hafta sonra, Britanya'nın belirtilen pozisyona bağlı kalarak ile - onun karasuları dışında yargı reddedilir - Almanya nihayet vatandaşın serbest bırakılmasını sağlamak için Sealand onun Londra büyükelçiliğinden bir diplomat gönderdi.
Af onun soylu yetkisine Egzersiz, Prens Roy hemen onun rüzgarlı yuvasında Almanca diplomatik misyon Sealand bağımsızlığının ikinci fiili tanıma teşkil ettiğini akıl, PUTZ bir af verilmiş.
Uzun yıllar boyunca Bates aristokrat başlıkları ("- £ 29,99 Lord, Lady, Barones") sattı. O yaygın dolandırıcılık karşı, sadece 1997 yılında Sealand pasaportları veren durdu. Yıllar geçtikçe, onun küçücük beyliği sözde egemenlik bildirildi prenslik olan bilgisayar sunucuları hareketli olasılığını keşfetmek oldu son zamanlarda kumar operatörleri (Bates reddetti kime) için, WikiLeaks, hukuk gelen kutsal arayan insanlar için bir mıknatıs, kanıtladı.
Paddy Roy Bates 29 Ağustos 1921 tarihinde Ealing doğdu, beş ailesi tek çocuk bebeklik hayatta kalmak için. Babası, Harry, bir Smithfield et pazarı satıcı, bir MC kazanan, Birinci Dünya Savaşı'nda Kraliyet Topçu teğmen olarak görev yapmıştı.Gassed sonra solunum sorunları Suffering, o Southend-on-Sea aile taşındı.
Yaşlı 15 Roy Lindisfarne College, Westcliff-on-Sea sol ve İspanyol İç Savaşı'nda Uluslararası Tugayı için mücadele İspanya'ya gitti. Döndükten sonra bir çıraklık alarak ve Arjantin'de Lord Vestey için sığır çiftliklerde çalıştırmak isteyen, Smithfield babasına katıldı.
İkinci Dünya Savaşı sırasında o Londra Alay Birinci Tabur Kraliyet Piyadeleri City'de bir piyade büyük oldu. O başka Afrika, İtalya, Irak, Suriye ve eylem görerek, 8. Hindistan Bölümü'nde görev yaptı. Onun uçak Rodos adasında düştü zaman esir, o kaçmaya çalıştı ama Yunan Faşistler tarafından yakalandı. O geçen Alman subayı tarafından bir idam mangası kurtarıldı. İtalya'da Bates Monte Cassino savaşında yer aldı.
Birkaç kez Yaralı, Bates sıtma, tatarcık ateşi, donmaya ve yılan sokması atlattı. Bir Alman sopa bombası patladı, onun çenesini çökertilmesi ve yüzüne şarapnel duş, o kadar kötü sakat olacak gibi o bir eş bulmak asla bir ordu cerrahı tarafından söylendi. Onun yaraları iyileşti Ama, Bates dans Joan Collins, Essex eski bir güzellik kraliçesi, bir araya geldi ve üç ay içinde onlar evli vardı.
Savaştan sonra frogmen en palet yapmak için Malezya'dan İrlanda Cumhuriyeti karneyle kuzeyde et ve kauçuk ithal. Daha sonra Essex kıyısında bir kıyı balıkçı filosu inşa. O da bir zamanlar, bir emlak ajansı, kasaplar, toptan et deposu zinciri koştu ve. Ama 1960'ların o korsan radyo fenomen çizilmiş oldu ve Radyo Essex başladı.
1967 yılında, Fort roughs ailesini hareketli ve Sealand için UDI ilan ettikten sonra, onun doğum günü için romantik bir jest olarak Joan Prenses ünvanı verildi.
Ama 1987 yılında, yeni bir Birleşmiş Milletler anlaşmasının koşulları altında, İngiltere sürecinde Bates ve onun beyliğini kadar yutma, üç ila 12 deniz mili onun karasularını genişletilmiş. üç mil bölgesi - bazen denize toprak egemenliğini genişletilmiş çünkü mesafe iyi amaçlı golle aralığında eşit sayılır için "top-shot kural" olarak adlandırılan - en azından başından beri uluslararası deniz hukukunda benimsenen olmuştu 18. yüzyıl.
Bates Felixstowe ve Harwich ve Ipswich güney eteklerinde limanlarında alarak, 12 üç deniz mili mesafede Sealand kendi karasularına uzatarak karşılık verdi.
Sealand yaşayan değil zaman, Bates ailesi, eski bir balıkçı teknesi Southend bir daireye çevrildi ve platform üzerine kaldırdı olabilir, daha sonra sert bir şişme.
Roy ve Joan Bates, Oğulları Michael, son günlerde "Prens Regent" ve devlet başkan vekili 1999 yılından bu yana 2006 yılında İspanya'ya emekli yalnız bekçi elinde platformu bırakarak, terra firma Essex için seçti.
Michael Prens Kraliyet gibi kendi oğlunu, James, tayin olan ile, Sealand geçerli bir hanedan kurduk birkaç mikro-milletlerden biri olmaya devam etmektedir. "Dinle, eski erkek," Bates ben macera biraz seviyorum ", 2000 yılında bir gazeteci anlattı.Eski İngiliz gelenek. Belki İngiltere değişti, ama bize bir sürü hakkında hala var. "
Karısı ve iki çocuk onu hayatta.
29 Ağustos 1921 doğumlu Sealand (Roy Bates) Prensi Roy, 9 Ekim 2012 öldü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder