19 Nisan 2014 Cumartesi

Diyarbakır için 'Suzan Suzi' ve Hikayesi



Türkünün Hikayeside Bambaşka


Diyarbakır Valiliği tarafından, Diyarbakır'ın dünyaya tanıtımı amacıyla 'Diyarbakır Tanıtım Filmi' hazırlandı. Klipte 40 sanatçı ve öğrenci farklı enstrümanlarla 'Suzan Suzi' türküsünü söyledi

Bence İnsan Özgür Olmalı !!!


Bence İnsan Özgür Olmalı !!!


Özgürlük kelimesinin peşine düştüm bu sefer.
Özgürlük nedir?
Sizce? Özgürlük kendini tanımaktır, kendi benliğini, kişiliğini tanıyıp bu olgulara sonuna kadar yön vermektir. Gece gündüz nefes almaktır özgürlük. Özgürlük aşktır, sevgidir,  tutkudur. Senin olduğunu bildiğin hayatı korkusuzca sorgulamaktır. Özgürlük olmadan hayatın anlamı yoktur yani.
Haklarımız ve özgürlüklerimiz vardır bizim.
Düşüncesini söyleyemiyor gereksiz çekince varsa eğer hayatında özgürlük yok demektir. İnsan sadece özgürlük değil özgürlükler istemelidir. Özgürlük tüm dünyaya karşı tek başına kalmak bile olsa kendi inancına bağlı kalmaktan geçer. Hakkın olanı, senin olanı sen almalısın. Özgürlük başkalarından istenmez sen kazanmalısın, sen istemelisin, sen savaşmalısın. Kişilere, fikirlere karsı daima düşüncelerini savunan asla vazgeçilmeyen, inancından, düşüncelerinden, hayatta alınan kararlardan zoraki dönülmemesi temel taştır, özgürlük.
Haklarımız ve özgürlüklerimiz var bizim.
Kişiyi kişi yapan düşünceleridir, karakteridir. Kişiliğini göstermek için karaktere, karakterliğini göstermek içinde düşüncelerine ve fikirlerine gerek vardır.


 "MATMAZEL"

18 Nisan 2014 Cuma

HER İNSANIN KADER KAT SAYISI VARDIR


  •  Kader Katsayısı Nedir? Bu sayı var oluşunuzun gerisindeki amaç ve özellikleri belirliyor. İçinizde saklı olan özellikler, düşünce biciminiz, kişiliğiniz ve yaşamdaki amacınız gizli bu sayı da doğumdan ölüme kadar bu sayının ışığında yolunuzu çizeceksiniz.
    Kader Sayınızı Nasıl Bulacaksınız? Yaşam çarkınızın kader sayısını bulmak için doğduğunuz ayın değeriyle günü ve yılının sayılarını yan yana toplamanız gerekiyor. Ayların sayı değerleri: Ocak: 1 Şubat: 2 Mart: 3 Nisan: 4 Mayıs: 5 Haziran: 6 Temmuz: 7 Ağustos: 8 Eylül: 9 Ekim: 1 Kasım: 2 Aralık: 3
    Sıra kader sayınızı bulmaya geldi. Tablodan doğduğunuz ayın değerini bulup gün ve yıl ile birlikte toplayın. Örneğin: 20 Temmuz 1957 ‘de doğmuşsanız; 20+ 07+ 1957=1984 1+9+8+4=22 > 2+2=4 Kader sayınız: 4 eder
    Kader Sayısı: 1 “ÖNCÜ” Öncü, lider, yol gösterici ve planlayıcısınız. Gerçekten güçlü bir kişiliğiniz var. Yeriniz kaptan köşkü. Başkalarına boyun eğmek sizin için yabancı bir kavram. Son derece yaratıcı ve yeteneklisiniz. Düşüncelerinizi bir an evvel yaşama geçirmek, gerçekleştirmek için gerekli olan mücadeleci ruhu sizde mevcut. Yükselme hırsı ise yaşamınızın temelini oluşturuyor. Arzu ettiğiniz başarıya ulaşmak için yılmadan çalışıyorsunuz. Yöneticilik yeteneğiniz olduğu için Olaylara hemen hâkim olabiliyorsunuz. Yaşamın her alanında bu yeteneğiniz geçerli. Kararlılık, güç ve irade hırsınızın araçları. Ve siz bu araçları Büyük bir beceri ile kullanıyorsunuz. Zaman zaman bu Niteliklerin olumsuz yönlerini sergilediğiniz oluyor. Böyle durumlarda son derece saldırgan olabiliyorsunuz. Oysa istediğinizi elde etmenin yolu ilişkilerinizde inceliği elden bırakmadan halletmek. Bazen eleştiren ve emreden oluyorsunuz ama size eleştiri yapıldığında kahroluyorsunuz. Aslında son derece hassas bir kalbiniz var. Bu durumda kalbinizin sesini dinleyin. Kısa zamanda hem liderliğinizi hem de dostlarınızı yeniden kazanırsınız.
    Kader Sayısı: 2 “YARDIMCI” Sizi başkalarından ayıran iki yönünüz var. Taktik ve insan ilişkilerinde gösterdiğiniz ustalık ve beceri ile üstesinden gelemeyeceğiniz hiç bir şey yok. Yaşamınızdaki anahtar kelime işbirliği. Uyumsuzluk ve tartışmalı konular sisteminizi hemen etkiliyor. Bu yüzden başınıza böyle bir şey geldiğinde bütün gücünüzle durumu düzeltmeye çalışıyorsunuz. Zarif bir insansınız bunun yanı sıra başkalarını da çok düşünüyorsunuz kırmamaya çalışıyorsunuz. Bu yüzden çevrenizden dostlarınız hiç eksik olmuyor. Kader Çarkının diğer sayılarından daha mücadeleci bir ruha sahipsiniz ( 9′dan sonra ). Ancak yaşamın güzel zevklerinden hiç mahrum kalmıyorsunuz. 2 rakamı toparlayıcılığın sayısıdır. Ruhunuzun birleştirici yönünü alevlendiriyor. Mutluluğunuzun temel koşulu ise uyum yaptığınız her şey de sanki bir sihir var. Çünkü bir kavramı ele alıp onun içini doldurmakta üstünüze yok. Başkalarının yardıma ihtiyacı olduğunda ortaya çıkıyorsunuz ama gerektiğinde hiç kimsenin yardımı olmadan işinizi kendi başınıza halledebiliyorsunuz.
    Kader Sayısı: 3 “SEÇİCİ” Örgütlenme yeteneği ve yöneticilik sizde toplanıyor. Becerikli bir insansınız bu özeliğiniz sayesinde başarı ve mutluluk dolu bir yaşam sizi bekliyor İnsanın doğasını ve zaaflarını iyi bildiğiniz için insanlığı düzeltmek amacına yönelik meslekler seçiyorsunuz. Aslında çok bağışlayıcı ve halden anlayıcı bir insansınız. Otorite en önemli silahınız. Yönetici olarak girdiğiniz her yerde bu silahı kullanıyorsunuz. Ne kadar büyük bir toplulukla çalışırsanız başarınız ve kazancınızda o derece büyük olacaktır. Endüstri, şirket ve örgütlerde yönetici yeteneklerinizi en iyi şekilde kullanabilirsiniz. Çok cesur bir insansınız. Amaçlarınız ve yapmanız gerekenleri çok iyi biliyorsunuz. Amacınız herkesin hareket özgürlüğünden faydalanmasını sağlamak. Ama bu da size göre belli bir disiplin içinde olmalı. Kendi özgürlüğünüz için başkalarını incitmekten hoşlanmıyorsunuz. Doğal olarak başkalarının da bunu size yapmasına izin vermiyorsunuz.
    Kader Sayısı: 4 “DUVARCI” Yaşam çarkınızın sayısı kareyi simgeliyor. Bu adalet ve eşitlik demektir. Siz ise bu karenin tam ortasında dört tarafınız çevrili olduğu için kıpırdayamıyorsunuz. Biraz da hareket ve renk lazım değil mi hayatınızda? Sadece yukarıya doğru gelişebiliyorsunuz. Kare yaşamın tüm pratik yönlerini temsil ediyor. Ama olaylara değişik açılardan bakmayı başaramıyorsunuz. Yaşam çarkına gelecekte olacak iyi şeylerin temeli diye de bakabilirsiniz. Sabırlı ve sebatlı birisiniz çalışmaya her an hazırsınız. Aynen bir duvar ustası gibi araçlarınız mantık ve yöntemdir. Sizin için belirli kalıplar var, onların dışına çıkmayı ise hiç aklınıza getirmiyorsunuz. Sadık ve güvenilir bir kişisiniz. Ancak muhafazakârlık sizi kısıtlıyor. Ayrıntılar ise sizin bazı çabalarınızın sonuçlanmasını engelliyor. Kendi fikirlerinizi başkalarına zorla kabul ettirmeye çalışmazsanız ilerlemeniz daha kolay olacaktır. Bir sanatçının ya da mimarin size kavram olarak sunduğu biçimi tüm ayrıntıları ile gözünüzde canlandırabilirsiniz. Bundan sonrada kendi pratik yaklaşımınızla projeyi kâğıda dökebilirsiniz. Kimse sizin için görev ve sorumluluklardan kaçıyor diyemez çünkü nerede güvene ihtiyaç varsa orada sizi buluyorlar.
    Kader Sayısı: 5 “YAZICI” Doğuştan Merkür özellikleriniz var. Enerji canlısınız. İnce bir zekânızın yanı sıra iyimser bir kişiliğiniz var. Yaşam sizin için cesaret gerektiren bir macera. Eğlenmesini dahası yaşamasını çok iyi biliyorsunuz. Yaşamın değişkenliği sizin değişik ve çeşitliliğe olan düşkünlüğünüzle tam bir uyum içinde olduğundan yaşama rahatlıkla ayak uydurabilirsiniz. Dünya’nın merkezi olmaktan hoşlanıyorsunuz. Ama olmadığınızı bir türlü kabul etmek istemiyorsunuz. Özgürlüğünüze çok düşkünsünüz. Ve hiç bir şeyin sizi özgürlüğünüzden alıkoymasına izin vermiyorsunuz. Sözcükleri kullanmada çok başarılısınız. Bundan dolayı konuşmaya dayalı mesleklerde çok başarılı olursunuz. Eğlence ve yazın dünyasında bir yıldız gibi parlayabilirsiniz. Ancak üstün konuşma yeteneğiniz bazen sorunlarda yol açabilir. Bilmediğiniz konulara dalarak mahcup olabilirsiniz. Değişken bir karakteriniz var. Bu kötü bir özellik değil. Kimileri için bir zevk de denilebilir. Size göre akıllı insan zamana ayak uydurmak zorundadır. İhtiyaçlarınızın neler olduğunu biliyor ve bu uğurda yapmanız gerekenlerden kaçmıyorsunuz. Sizin için mutluluğa giden yol buradan geçiyor. Her ne pahasına olursa olsun almak. Mutluluk kendinizi ifade etmek ve başarıya ulaşmaktır.
    Kader Sayısı: 6 “ÖĞRETMEN” Sizin dünyanızın yöneticisi aşktır. Aslında kime âşık olduğunuzun çok da önemi yoktur. Ve evrendeki göreviniz bu Felsefiyi öğretmektir. Amacınız ise başkalarına yardım etmektir. Aşka ve ilgiye olan aşırı ihtiyacınızın arkasında kendinize olan güvensizliğiniz yatar. Ailede gerçekleştirdiğiniz huzuru, çevrenize sonrada tüm dünyaya yaymak amaçların en önemlisi. Kabalığa, baylığa asla tahammül edemiyorsunuz. İkili ilişkiler tercihiniz. Kalabalıkta kendinizi savunmasız hissediyorsunuz. Müzikten, güzel sanatlardan anlıyorsunuz. Yaşamın güzelliklerine olan sevginizi bu alanlarda uzmanlaşarak dile getiriyorsunuz. Kendinizden çok başkalarını düşünme özeliğiniz, sizi gençlerin danışmanı, yaşlıların sırdaşı ve dünyanın öğretmeni yapıyor. Çok ender eleştiriyorsunuz. Aslında sizi rahatsız eden çok az şey var. Yanınızda sevgiliniz olsun yeter. Görevlerinizin size yüklediği sorumluluk aslında göründüğünden de ağır. Ancak bu ağır görevlerin önemini gayet iyi biliyorsunuz. Yaşamdaki görevlerinizi yerine getirerek büyük mutluluğa ulaşabilirsiniz.
    Kader Sayısı: 7 “MİSTİK” Gözlemci bir yapıya sahipsiniz her şeyin ardındaki nedeni aramanız en büyük özeliğiniz. Yüzeysel hiç bir şey sizi tatmin etmiyor. Tersine merakınızı körüklüyor. Mistik konuları, yeni ve eski ilim alanları ilginizi fazla çekiyor. Tipik bir doktor gibisiniz. Sorunlu insanlar aradıkları huzuru sizde buluyor. Sizin elinizde adeta sihirli bir güç var. Mesafeli tavrınız sizi diğer insanlardan ayırıyor. Ancak yaşamın derinliklerine inenler sizi anlayabilir, suskun dönemlerinize bir anlam verebilir. Nitekim zaman zaman böyle manasızca içinize kapandığınız oluyor. İnsanlar ilk tanıştıklarında sizden çekiniyor. Doğuştan itibarisiniz adeta. Yeriniz ne olursa olsun daima ilgi uyandırıyorsunuz. Felsefi ve kültürel konulara ilginiz büyük. Ancak tam olarak çözebilmiş değilsiniz. Müzik yazmak, keşifler yapmak yaratıcılığınızı kullanabileceğiniz alanlardan. Sizin için sanatçıların eserlerinden yararlanmadan yaşamak, yaşamak değil. Bazen yaşam sizin için bir düş kırıklığı olsa da daha öğreneceğiniz çok şey var. Genelde karamsar ve suskun bir yapıya sahipsiniz. Yalnız da yaşamayı başarabilecek nadir kişilerdensiniz. Hayat konusunda bazen umutsuzluğa düştüğünüz de oluyor. Ancak felsefi bakış açınız yaşamın nereden kaynakladığını ortaya çıkaracak kudrette.
    Kader Sayısı: 8 “SANATCI” Her şeyi net olarak ifade etme yeteneğine hatta her şeyi net olarak hissetme yeteneğine sahip olmanıza, zekânın yaşamınızda büyük bir önemi var. Çok çeşitli konulardan zevk alıyorsunuz. Zamanınızın büyük kısmını da hayallere ayırıyorsunuz. Fakat yaşamın salt eğlence olmadığının farkındasınız. Çok yönlü olmak en büyük özeliğiniz. Çok ve çeşitli yetenekleriniz var. Çabuk kavramak da bunlardan biri. Fakat insanlar hakkında kolay yanılgıya düşüyor, gerçek yüzlerini çok geç fark edebiliyorsunuz. Bilgiye anında ulaşmanın yollarını biliyorsunuz. Ancak bilime yeteneğiniz ve düşkünlüğünüz fazla değil. Çünkü zamanınızın çoğunu gerçek bir bilim adamı gibi bilime adamak yerine daha sanatsal ve sportif faaliyetlerden hoşlanıyorsunuz. Hoşsohbet ve eğlencelisiniz. Bu özellikleriniz de kolay arkadaş edinmenizi sağlıyor. Pek çok insan sizi seviyor ama sizi gerçekten anlayan çok az insan oluyor. Bunun sebebi karmakarışık ruhunuzun derinliklerine inebilmeyi çok az kişinin başarabilmesi. Uğraştığınız size zevk veren konulardan çabuk bıkıyorsunuz. Olayları genelde olduğu gibi kabulleniyorsunuz. Yani fazla dert edinmiyorsunuz. Zaten mücadele etmekten de hoşlanmıyor çabuk pes ediyorsunuz. Kıvrak zekâya sahip olduğunuzdan başkalarını acımasızca eleştirmek ten kaçınmıyorsunuz. Sözcükleri kullanmadaki yeteneğiniz iyi bir eleştirmen, yazar, konuşmacı, ya da sunucu olmanızı sağlayabilir. Sevgisiz yaşamayan bir insansınız. Bu yüzden sizi seven ve anlayan biriyle birlikte olmadıkça mutlu olmanız mümkün değil.
    Kader Sayısı: 9 “METAFİZİKCİ” Yaşamınız, perdenin gerisindeki esrarı, ruhun ve gizli ilmin ardındaki anlamı çözmekle geçiyor. Yaşamınızın amacı gerçeği yalnızca gerçeği öğrenmek Bu konuda çok başarılı olduğunuz da bir gerçek. İnsanları tanımak için genellikle 5 dk. Gözlemlemeniz yeterli. Hayatı seviyor fakat çok az kişiyi sevmeye değer buluyorsunuz. Hayatınızın her alanında cömert ve kusursuz olmak istiyorsunuz. Karsınızdakilerin de en az sizin kadar kusursuz ve güvenilir olmasını bekliyor, bu yüzden zaman zaman çok acı çekiyorsunuz. Çok güçlüsünüz fakat çabuk incinen altın bir kalbe sahibisiniz. Çok az insana gerçek sizi tanıma fırsatı veriyor, onlara da fazlaca değer veriyorsunuz. Psikolojik olayları anlama yeteneğiniz muazzam. Ancak sizin dışınızda gelişen olaylar sizi ve ruh halinizi fazlasıyla etkiliyor. Bağımsızlığınıza ve özgürlüğünüze düşkünsünüz. Yine de sevgiyi her şeyin üstünde tutuyorsunuz. Hayatınız karışıklıkları çözmek üzerine kurulu olduğu için mücadele etmekten yorulmuyorsunuz. Hemen her seviyeden insanla anlaşma yeteneğine ve sonsuz sabra sahipsiniz. Ünsanların ihtiyaçlarını onlar söylemeden anlıyor ve yardımlarına koşuyorsunuz. Çok iyi bir dinleyici, gözlemci ve yol göstericisiniz bu yüzden iyi bir psikolog veya konuşmacı olabilirsiniz… !!

17 Nisan 2014 Perşembe

NİKOLA TESLA NIN ÖLÜMÜ


NİKOLA TESLA NIN ÖLÜMÜ VE GERİYE BIRAKTIĞI NOTLAR!


Buluşlarıyla insanlık tarihinde çığır açan Tesla’ yı ölüm bir otel odasında yalnızken yakalamıştı. Ölümünden çok buluşları,geriye bıraktığı notları ve makaleleri tüm dünyanın dikkatini çekmişti.Herkesin peşinde olduğu bu notlar bir gecede FBI tarafından toparlanıp, sırlara karıştı.

Nicola Tesla, günümüzden 70 yıl önce 1943 yılında Manhattan’ da New Yorker otelinin 33. katında ki 3327 nolu odasında 7 Ocak’ ı 8 Ocak’a bağlayan gece ölü olarak bulundu. Kalp yetmezliğinden öldüğü tahmin edilen Tesla, günlerce odasından çıkmamayı alışkanlık haline getirdiği için son birkaç gün içerisinde ne zaman öldüğüne dair kesin bir şey söylenemedi.
FBI ‘ın Topladığı 2 Kamyonluk Belgeler !
O gece Tesla’ nın mülteci yeğeni olan Sava Kosanovich röportaj için iki bilim editörü ile Tesla’ nın yanına gider ve Tesla’ yı ölü bulunca vasiyetini armaya başlar. Ardından yazılarını ve deney aletlerini toplar. Yine o gece haberi alan FBI yetkilileri, hiç durmadan otel odasına gelir ve tüm eşyaları toplayarak iki büyük kamyonla götürürler.FBI’ ın böyle aceleci davranmasının sebebi bu değerli araştırmaların Sovyetler Birliği Kızılordusu’ nun eline geçmesidir. Çünkü Tesla son zamanlarında silah tasarımları üzerine çalışıyordu.Bu çalışmalara ”Mikrodalga Silah” ,”Deprem ve Tsunami Silahını” örnek olarak verebiliriz. Bu da haliyle FBI’ ı endişelendiriyordu.
“Ölüm Işını – Mikrodalga Silah
Deprem Makinesi ve Tsunami Silahı”
Tesla makalelerini New York’ da bir depoda 50 kutu içerisine sığdırmıştı.Hatta birini de 1932 yılında Grosvenor Clinton oteline emanet bırakmıştı. Bu istihbarata da ulaşan FBI o gece o kutuyuda ele geçirdi. Kutuda ise Tesla’nın çığır açan projelerinden kablosuz enerji aktarımı ile ”Ölüm Işını” adını verdiği projesi yer almaktaydı. Son derece önemli olan ”Ölüm Işını” projesini, ABD ve SSCB Askeri İstihbarat Servisi ile Almanya Tesla’ nın ölümünden sonra ki birkaç yıl içerisinde ciddi bir şekilde inceleme altına almıştır. Bu proje de uygulanan düşman kuvvetlerinin elektronik sistemi iptal edilerek elektronik bir duvarın örülmesidir. Bahsedilen bu proje amacına ulaşarak Körfez Savaşı ve Yugoslavya’nın bombalanmasında kullanılmıştır.
Yine Tesla’ nın “Tsunami Silahı” denenmiş ve deniz de deprem dalgaları oluşturularak dev dalgalar elde edilmiştir.
Geç Gelen İcat – Radyo !
Ayrıca 1943′ e kadar radyoyu bulanın Marconi olduğu iddiası da Tesla öldükten altı ay sonra mucidin Tesla olduğu kanıtlanarak mahkeme kayıtlarına geçmiştir. Sonuçta Tesla’ nın tüm proje ve makaleleri ABD nin eline geçmiştir. FBI tarafından da ”Top Secret” olarak mühürlenmiş, tartışılması ve paylaşılması yasaklanmıştır.

METAFİZİK SAVAŞIN ŞİFRESİ:KIZKULESİ


Üsküdar’ın tarihi değerlerinden 2.500 yıllık Kızkulesi, İstanbul’un da en önemli simgelerinden biridir. Battal Gazi’den Afrodît’e kadar uzanan pek çok efsanesi anlatılır. Bu yüzden gizemini hâlâ korumaktadır. Kızkulesi, Marmara ve Karadeniz’in sularının birleştiği yerde bulunuyor. Bu açıdan Hz. Hızır ve Hz. Musa’nın buluş­tuğu mekan olma ihtimali de çok yüksek.   Klasik hikayeyi herkes bilir. Kendisine, çok sevdiği kızının on sekiz yaşına geldiğinde bir yılan tarafından sokularak öleceği söylenen kral çareyi yılanlardan uzak, denizin ortasında­ki kuleyi onarmakta bulur ve kızını da oraya kapatır. Ama kehanete engel olunmaz. Kuleye gönderilen üzüm sepetinden çakan yılan prensesi zehirler. Prensese demirden bir tabut yaptırılır. Ayasofya’nın girişine defnedilir. Bugün, halâ daha bu tabutun üstünde iki delik vardır. Yılanın, prensesi ölümünden sonra da onu rahat bırakmadığına dair rivayetler de vardır. Kuran ı Kerim’de, Kehf (Mağara) suresinde Hz. Hızır’la Musa’nın buluşmasından ve yol arkadaşlığına ait sırlardan bahsedilir. Hz. Hızır mahlukatın sırrına eşyanın görünmeyen ilmine vakıftır. Hz. Musa ise dış aleminin rehberi ve bilgesidir. Bu ayetlerde Hz. Hızır’la, Musa Aleyhisselamın buluştuğu iki denizin birleştiği yerden bahsedilir. Ancak coğrafya, açık bir şekilde belirtilmez. Bu ayetlerden yola çıkarak Musa Pey­gamberin daha çok yaşadığı coğrafyayı hesaba katarak bu iki denizin birleştiği yer olarak daha çok Kızıldeniz’in ismi geçiyor. İsrail Kohenleri’nin de bildiği bir sır şu ki Hz. Musa ile Hz. Hızır bu Kızkulesi’nin bulunduğu bölgede buluşuyor. Karadeniz ve Marmara’nın buluştuğu; yani iki denizin birleştiği yer burası. Ayrıca Hz. Hızır Batın ilimde bir denizdi, Hz. Musa ise zahir ilimde. “İlmin deryası iki adam ve iki deniz” iki sır bir noktada cem oldular. Bir de bu birleşmenin mührü gerekiyordu. Zamanla kulpuna oturtturulup bu mühür, Boğaz’ın bu mutena yerine dikildi. Hikayesi ne olursa olsun Kızkulesi de işte bu mühürdür, Kızkulesi onun bahanesidir. (Hz. Musa’nın yardımcısı askeri deha Hz. Yuşa’nın makam kabri, kulenin teğetini alan tepededir. Kızkulesi ile ilgili tarih, antik çağa yani M.Ö 341’e kadar dayandırılıyor. Kim neden yaptırdı bilinmiyor.
Kaynak: Kara Divan – Orkun UÇAR, Hakan Yılmaz ÇEBİ

16 Nisan 2014 Çarşamba

ETİ KIZARTMAK BUNAMAYA NEDEN OLUYOR


ABD’de yapılan bir araştırma, kırmızı eti fırında, ızgarada veya tavada fazla kızartmanın demans, daha genel adıyla, bunama hastalığına yakalanma riskini artıran kimyasal maddeler ürettiğini ortaya koydu.
Şekerlerin proteinle etkileşimi sonucu oluşan ileri glikasyon son ürünlerinin (AGE), daha önce yapılan incelemelerde Tip 2 diyabet hastalığıyla bağlantılı olduğu ifade ediliyordu.
AGE ürünlerinin ağırlıkta olduğu bir beslenme programı uygulanan farelerin beyninde protein seviyesinin tehlikeli oranda arttığı ve bilişsel işleve zarar verdiği görüldü.
Uzmanlar, sonuçların ‘ikna edici’ olduğunu ancak ‘kesin yanıtlar’ vermediğini söyledi.
İleri glikasyon son ürünleri (AGE), protein veya yağların şekerle etkileşimi sonucu oluşuyor. Bu etkileşim doğal yollarla veya pişirme sürecinde oluşabiliyor.
New York’taki Icahn Tıp Fakültesi’ndeki araştırmacılar bu ürünlerin fareler ve insanlar üzerindeki etkilerini inceledi.
Hayvanlar üzerinde yapılan deneyin sonuçları, Ulusal Bilim Akademisi dergisinde yayımlandı. Sonuçlar, ileri glikasyon son ürünlerinin beynin kimyasını etkilediğini ortaya koydu.
Bu da hafıza kaybıyla etkisini gösteren Alzheimer hastalığına neden olan beta amiloid proteinlerinin artmasına yol açıyor.
AGE ürünlerinin az olduğu bir beslenme programı uygulanan fareler ise hastalığı tetikleyen amiloid proteini oluşumunu engelleyebildi.
AGE ürünleri ağırlıkta beslenen fareler fiziksel ve zihinsel faaliyetlerde daha zayıf bir performans sergiledi.
Yaşları 60’ı geçkin bireylerde yapılan kısa dönem incelemede de kanda AGE ürünlerinin yüksek olması ve bilişsel işlevler arasında bir bağ olduğu görüldü.
Araştırma sonuçlarında şu ifadeler yer aldı: “Yaşla bağlantılı demans (bunama) yüksek oranda ileri glikasyon son ürünleriyle bağlantılı olabilir.”
Londra Üniversitesi Tıp Profesörü Derek Hill, sonuçların ‘ikna edici’ olduğunu belirtip kesin yanıtlar için araştırmalara devam edilmesi gerektiğini söyledi.

''yeşil kahve'' nedir? faydaları nelerdir?




Popülaritesi son zamanlarda gittikçe artan yeşil kahve, bildiğimiz normal kahvenin ham, yani henüz kavrulmamış halidir. Kahve, kökboyasıgiller (Rubiaceae) familyasının Coffea cinsinden 5 metreye kadar büyüyebilen bir ağaçtır ve bu ağacın meyve çekirdeklerinin kavrulup öğütülmesi ile elde edilen tozun su ya da süt ile karıştırılmasıyla yapılan içecektir. Yeşil kahve ise diğer kahveler gibi kavrulmadığı için kafein oranı daha düşüktür. Çünkü kafein oranı kavrulma işlemi uzadıkça artış gösterir böylece daha az kafein almak isteyenlere güzel bir alternatiftir.
Yeşil kahve çekirdekleri, kavrulmuş kahve çekirdeklerine oranla daha fazla antioksidan içermektedir. Aynı zamanda normal kahveden farklı olarak yüksek ısıda kavrulmadığı için % 47 oranında daha fazla klorojenik asit içerir. Yeşil kahve çekirdeklerinin içeriğinde yüksek oranda bulunan ‘klorojenik asit’ in yapılan bazı çalışmalarda kilo vermeye yardımcı olabileceği görülmüştür. Bu madde metabolizmayı hızlandırarak vücudun kalori harcama düzeyini arttırıcı etki gösterebilir. Ancak sadece yeşil kahve içerek zayıflama beklentisinde bulunulmamalıdır. Yeşil kahve çekirdeği, kilo vermek isteyenlere düzenli ve dengeli bir diyet ve egzersiz yanında yardımcı olabilir.

Zayıflama da değişmez kural bir beslenme uzmanı tarafından KİŞİYE ÖZEL olarak hazırlanmış DİYET PLANI ve düzenli FİZİKSEL AKTİVİTE’dir.

Yeşil Kahvenin Faydaları
• Yeşil kahve çekirdeğinin, kan şekeri düzeyini kontrol etmeye yardımcı olduğu ve bu şekilde diyabet riskini azaltabileceğine dair çalışmalar mevcuttur.
• İçeriğindeki kafein ve klorojenik asit sayesinde, belli düzeyde yağ yakımını hızlandırıcı etki gösterdiği bilinmektedir.
• Bazal metabolizmayı hızlandırarak kilo verme ve kilo korumaya yardımcı olabilir.
• Yüksek antioksidan etkiye sahiptir, hücre hasarını önleyerek yaşlanma etkilerinin azalmasına yardımcı olur.
• İçeriğinde bulunan antioksidanlar, İyi huylu kolesterolü (HDL) yükseltip, kötü huylu kolesterolü (LDL) düşürmeye yardımcı olur ve kan basıncını azaltır.
• Kalp-damar sağlığını destekler.
• Serbest radikallerin vücuttaki zararlı etkilerini önler.
• Bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcıdır.
• Enerjiyi artırıcı ve canlandırıcı etkisi vardır. Zinde hissettirir.
• Beyni ve sinir sistemini uyarıcı özelliği vardır.
• Kısa süreli hafıza üzerinde etkilidir. Mental performans ve dikkati artırır.
Yeşil Kahve Nasıl Hazırlanır?
Yeşil kahvenin tadı ve kokusu, kavrulma işlemi görmediği için, normal kahve tadı yerine daha çok bitki çayına benzemektedir.
1 fincan yeşil kahve için öncelikle yeşil kahve çekirdekleri öğütülür sonrasında 1 tatlı kaşığı kahve üzerine kaynamış sıcak su eklenir ve sıcak olarak servis yapılır. Şeker eklemediğiniz sürece kalorisizdir.

15 Nisan 2014 Salı

Yerel Zihniyete !!

BIRAKIN GENÇLER RAHAT BİR NEFES ALSIN! KORKMAYIN...


Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var. Ancak öncelik benliğindeki diktayı yıkmak olmalı insanın.Lakin kimsede kabul etmez bu kendi kendini dikta rejimiyle yönettiğini.Bu benliğini de yaptığı her işe yansıtır ortaya koyduğu üslub.Bu bağlamda bu üslubun siyasette kendine yer etmiş olduğuna kanaat getirebiliriz.Siyasetin içinden biri olarak bu özeleştiriyi yapabiliyorum.Aynısını benden çok önceleri siyasette var olan parti büyüklerimden de bekliyorum.
Halka doğrudan, dolaysız demokrasiyi empoze edecek mercinin parti il başkanlıkları iken, bu merci bu kadar önemli ve bir o kadar da önemsizleştiren karakterlerin sahip olması partiye yarar değil zarar verecektir. İl başkanı ki gerek genel seçimlerde vekillerin sıralamasında kimin vekil olacağına, gerekse yerel seçimlerde kimin belediye başkanı, meclis üyesi olacağına karar verecek yetkide hatta oturduğu koltuğun kısmen de olsa kimde kalacağını da belirleyebiliyor. Gereksiz dikta demokrasinin kararlarını birçok yerde olduğu gibi partimizin yerel yönetimlerinde de tecrübe edindik bu secimler de . Bu seçim sürecindeki bir çok partilinin de maruz kaldığı tutum kabul edilebilir bir tutum olmadığı gibi elitist, okuyan, sorgulayan, araştıran CHP’nin aslında kötünün iyisi olan bağnaz, muhafazakâr yapının devamı niteliği taşıdığını farkettim.
Hiç akıl ürünü yoktur ki kendi kuruluşlarını her fırsatta kendileri ile ilgisi olmadığını yaptığını, yapmaya çalıştığı ve yapacağı olguların karşı tarafa mal etsin. Bu gerçekleri  iddialaştırılmasının yine kendileri tarafından yapıldığı gibi bunlara karşı çıkan tarafında aynı saf olduğu bilinmeli. Söylendiği gibi önce dikta rejimini yıkmalı insan, kendine demokrasi sağlamalı sonra başkalarına bakmalı Kendi diktasına mahkum olan karakter de şimdiki gibi sermaye odaklı düşünüyor. Merci sahiplerinin hepsi sermaye odaklı olduğu da biliniyor olmasına rağmen dillendirilmiyor. Merci sahibi olan kişi olacak kişi üzerinden, merci sahibi olacak kişi de merci üzerinden sağlayacağı çıkarları göz önünde tutuyor. Her şeyi bir kenara bırakın oy potansiyelimizin düşük olması gibi bir sorun varken nelerle uğraşıyoruz! Her zaman ve her fırsatta sadece seçim arefesinde çalışılıyor ve bu çalışmaların sadece parti binasında yapılıyor olmasına getirdiğim eleştiriler haklı olarak tüm bunları da kanıtlar nitelikte olduğu gösteriyor.
 “Genç” söylemleriyle tutuşan partinin aslında samimi olmadığını söylemleriyle eylemlerinin uyuşmadığını düşünüyorum. Zira gençlere yetki vermiyor onlara ve yapacaklarına güvenmiyor “Gençleri destekliyoruz” deyip ardından “onu değil bunu yapın” şeklinde kulaklara not düşülüyor olmasını zinhar kabul edemem şahsım adına. Sizler siyaseti taahhüdü dolmuş davranışlarla yapamazsınız, yapmamalısınız! Sizlerin siyasi yüzleriniz ile birlikte zamanı taşıyamayan politik zihniyetlerinizde artık siyasetten uzak durmalı.

 Bırakın gençler rahat bir nefes alsın, Bırakın gençler yönetsin bu ülkeyi yeni modern zihniyetleriyle, Bırakın gençleri engellemeyin artık, Korkmayın!!

14 Nisan 2014 Pazartesi

ÇİKOLATA DOMATES



ÇİKOLATA DOMATES

Çikolata domates, Amerika’nın yerli kabilelerinden olan Çerokiler tarafından dünyaya tantılmıştır. ”Cherokee kabilesi üyeleri, yetiştirdikleri kahve renkli domates tohumlarını ABD’nin Tennessee Eyaleti’nde yaşayan bazı çiftçilere 1900’lü yılların başlarında vermişlerdir. Bu domates tipi, Tennessee ve çevresindeki eyaletlerde lokal düzeyde yetiştirilmiş ve Cherokee Purple yani ’Çeroki Moru’ olarak adlandırılmıştır. Çikolata domates, farklı lezzeti, insan sağlığı açısından önemli olan fazla miktarda likopen, antioksidan maddeler ile C ve A vitaminleri içermesi nedeniyle dünyada yaygınlaşmaya başlamıştır. 
Dünyada yaygınlaşmaya başlamasıyla rengi nedeniyle ismi ’çikolata domatesi’ olarak kabul görmüştür. Çikolata domatesi yaygın olarak söğüş ve salata olarak tüketilmekle birlikte normal domatesin kullanıldığı hemen hemen yerde kullanılmaktadır.”
Ülkemizde Tokat'ta üretimine başlanılmıştır.