23 Kasım 2014 Pazar

BİLİM ADAMLARI,EGZERZİSİN YERİNİ ALACAK ZAYIFLAMA İKSİRİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

İsviçre’nin Lozan kentinde Nestle Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nden bilim adamları, metabolizmayı ve vücudumuzun enerji dengesini yöneten proteini tespit ettiklerini açıkladı. Proteine AMPK adı verildi.
Araştırmaya katılan Prof. Kei Sakamoto, “AMPK, kilit proteinlerimizden biri. Vücudumuzun her bir hücresinde bulunuyor ve fiziksel çalışma sonucu aktif hale geliyor. Organizmamızdaki yakıt düzeyini ölçüyor ve enerji seviyesi düşünce ve ikmale ihtiyacınız olunca sinyal veriyor. Biz, fiziksel çalışmanın imitasyonunu verecek bir ürün elde etmek istiyoruz” dedi.
Uzman, iksir icadının birkaç yıl alabileceğini de sözlerine ekledi.
AMPK proteini, fiziksel çalışma sırasında aktif hale gelse de C13 olarak adlandırılan bir madde tarafından uyarılabilir. JournalChemistry & Biology dergisinin verdiği habere göre bu maddeyi elde etmek için doğal hammadde aranıyor. Bilim adamları, bu amaçla meyveleri inceliyor.
Uzmanlar, söz konusu mekanizmanın metabolizma bozukluğu olan ve sakatlık, hastalık veya yaş yüzünden antrenman yapamayan kişiler için ürün oluşturmada yardımcı olacağını düşünüyor.
AMPK kullanımı sırasında yapılan en hafif egzersiz bile vücuttaki yağ erimini hızlandıracak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder