31 Aralık 2014 Çarşamba

RUSYA ARTIK UZAY YOLUNDA BAĞIMSIZ

Rusya, 10 yıldır üzerinde çalıştığı yeni nesil çevre dostu, ağır kargo taşıyıcı roketi “Angara-A5″i başarıyla test etti. Denemede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de hazır bulundu. Putin, “Angara-A5″in savunma güçlerini artıracağını söyledi.
Rusya’nın kuzeybatı bölgesinde bulunan Plesetsk Uzay Üssü’nden fırlatılan Angara-5, 30 bin kilometre mesafedeki yörüngeye başarıyla gönderildi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, canlı yayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bağlanarak testin başarıyla gerçekleştirildiğini bildirdi.
Rusya Uzay Ajansı Roscosmos’a göre yeni Angara sınıf roketler Rusya’ya uzay teknolojilerinin gelişiminde çok büyük üstünlük sağlayacak. Angara tüm uyduları yörüngeye yerleştirme potansiyeline sahip. Rokette kullanılan tüm parçalar Rusya’ya üretiliyor ve diğer uzay ajansları ile ortak çalışmaları asgariye indiriyor. Yakıt olarak da çevre dostu oksijen ve kerosen kullanılıyor. Angara sınıf uzay taşıma araçları 2 bin ile 40 bin kilogram arasında kargo taşıyabilecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder