31 Aralık 2014 Çarşamba

AYIN GİZEMLİ KARANLIK YÜZEYİNE UZAY ARACI GÖNDERİLİYOR!

İnsanoğlu uydumuz Ay’ı her zaman gizemli bulmuştur. 21. Yüzyılda ise gelişen teleskoplarımız sayesinde ve uzay mekikleri aracılığıyla Ay hakkında bolca bilgi sahibiyiz. Fakat popüler kültüre konu olan bir konu var ki o da Ay’ın karanlık yüzeyi. Konuyla ilgili o kadar çok söylenti var ki, karanlık yüzeyde yaşayan uzaylılardan, düşmüş UFO’lara kadar uzanıyor. Bu söylentilerin sonunu getirecek girişim ise KickStarter’daki Lunar Mission One projesi.
KickStarter’da uzun süredir bağış toplayan proje ile, ayın güney kutbuna yani karanlık bölgeye insansız uzay aracı gönderilecek. Başlangıçta fon olarak 600 bin sterlin hedefleyen proje, tüm Dünya’da ilgi görmesiyle beraber 672 bin sterlin (2.4 Milyon TL) seviyesine ulaştı. Lunar Mission One uzay aracı Ay’a indiğinde 20 metre ile 100 metre arası kazı yapabilecek ve kayaçlardan aldığı örneklerle Dünya’dakileri karşılaştıracak. Araç ayrıca isteyen bağışçılardan toplanan DNA bilgisini, fotoğraf ve mesajları bir zaman kapsülü içerisinde bir anı gibi Ay’a taşıyacak.
Lunar Mission One görevi başarılı olması halinde Dünya’ya göndereceği fotoğraflar şimdiden büyük merak uyandırmış durumda. Uzay aracının önümüzdeki 10 yıl içerisinde Ay’a fırlatılması bekleniyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder