18 Haziran 2014 Çarşamba

RUSYA’ DA SES VASITASI İLE HER ÇEŞİT DÜZENEĞİ İDARE ETMEK OLANAĞINI VEREN SİSTEM GELİŞTİRİLDİ

Cubie Robotics adlı genç Rus firması, ses vasıtası ile her çeşit düzeneği idare etmek olanağını veren V.O.I.S. yazılım sistemi üzerindeki çalışmaları tamamladı.
Bu firma tarafından geliştirilen elektronik asistan Cubie, V.O.I.S. sisteminin kullanılmasının örneklerinden biridir. Kare biçimindeki küçük düzenek, kullanıcının sesini tanılayarak yaklaşık 150 işlev yapabilir. Bu arada düzenek İnternet’ten haberleri yaksek sesle okumak, hava koşulları üstüe bilgiler vermek, önemli bir işi hatırlatmak, ev işlerinde kullanılan makineleri uzaktan işletmek veya istenilen zaman için saati kurmak yeteneğindedir.
Cubie, mükemmel bir sohbet arkadaşıdır. Cubie, İnternet’te gerekli bilgileri bularak her çeşit soruları yanıtlayabilir. “Sus” veya “çekil” sözleri söylenirse düzenek hemen söhbeti durduracak. Her hangi düğmelere basmak gereği olmıyacak. İlgili temaslar 1,5 metre mesafeden uzaktan gerçekleştiriliyor.
Bu ses sistemini geliştirenler, patent almak için başvuruda bulundular. Patent almak şansı oldukça büyüktür. Piyasada benzer düzenekler hala yoktur.
Büyük şirketler yeni yazılım sistemine ilgi gösteriyor. Şimdi kullanılmakta olan sistem, sadece pekçok olası sistemlerden biridir. Teorik bakımdan bu sistem, akıllı telefon, robot, oyuncak ve ilgili nitelikleri olan ve hala ses vasıtası ile idare edilemeyen her çeşit düzeneklerin bileşenini oluşturabilir. Şimdi Rus firmasında geliştirilen sistem bilhassa çok kullanışlıdır.
İlk parti deneme düzenekleri sahiplerine ulaştı. Şimdi firma tarafından ilgili düzeneklerin seri üretimi başlatılıyor.. Yakında 100 adet düzenek daha yapılacak. İngilizce V.O.I.S. sistemi üzerinde çalışmalar sürdürülüyor. Genç Rus firması Rus piyasasının ardından dünya piyasasına çıkmak niyetindedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder