7 Nisan 2014 Pazartesi

Gıda Kimyası 12-13 Vize(kısmi)

GIDA KİMYASI 2012-2013 Vize Sorularının Bazıları
-Su ve NH3 ortak özelliği nedir? Cevap : Molekül ağırlığının yakın olması
-Su polar kovalent bağdır. (D)
-Desorpsiyon ve adsorpsiyon eğrilerinin çakışmaması durumuna …….. denir 
-Aşağıdakilerden hangisi galaktozun epimeridir? Cevap: Glukoz
-Hangısının farklılık derecesi farklıdır? Cevap: früktoz
-Hangısı buğdayda bulunur? Cevap: fenolik asit
-Komsu suyun saf suya göre buharlaşma entalpisi yüksektir. (d)
-Aşağıdakilerden hangisinde denaturasyonda yanlışlık vardır?
-Aşağıdaki proteinlerin özelliklerinden hangisi yanlıştır?
-Askorbik asit ve skorbit hangisinde bulunur? Cevap: prolin
-O ile bağlanır? Cevap : serin ile tirozin
-Aşağıdakilerden hangısının …… farklıdır? Cevap: tagatoz
-Aşağıdakilerden hangısı 2 karboksil içermez? Cevap: lisin
-Hangisinin içinde puriuk asit bulunur? Cevap: ksenton
-Rafinoz hangisini içermektedir? Cevap: stakiyoz
-Aşağıdakilerden hangisi galaktozun indirgenme ürünüdür? Cevap: Dulsitot
-Selülozun indirgenme ürünü değildir? Metil selüloz-Hidroksi propil selüloz- Sodyum karboksimetil selüloz-Hidroksi propil metil slüloz
(Özlem Hocanın Dersi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder