8 Kasım 2014 Cumartesi

YENİ BİR BİLGİSAYAR UYGULAMASI TARİHİ OLAYLARA BAKIŞ AÇINIZI DEĞİŞTİRECEK


Zamanda yolculuk gerçeklik kalitesi artırılan yeni bir bilgisayar uygulaması ile artık mümkün. Alman mucit Robin von Hardenberg bu uygulamayı ilk olarak 25 yıl önce yıkılan Berlin Duvarı için ortaya koydu.
Berlin Duvarı Dokümantasyon Merkezi’nin (http://www.businesslocationcenter.de/tr) sunduğu internet gezi turu ile 30 yıl öncesine giderek Berlin Barış Şapeli’nin yıkılışını izleyebilirsiniz
Uygulama tablet bilgisayar veya akıllı telefon yardımıyla çekilen görüntüler üzerinden başlıyor. Çekilen görüntüden yıllar önce meydana gelen olaylara bir köprü kuruyor. Bu şekilde Frida Schulze’un apartmanının penceresinden nasıl kaçtığını tekrar tekrar izleyebiliyoruz.
Uygulamanın mucidi Robin von Hardenberg gelecekte daha da geliştirilecek bu fikri heyecan verici buluyor:
“Ne zaman tarihi bir mekanı ziyaret etmek istesek elimizde bir rehberi okuyarak yönümüzü bulmaya çalışırız. Bu da mekan ile ilişkimizin azalmasına neden olur. Bu uygulama ile hem o mekanda olacaksınız hem de tarihte ne olup bittiğini saniye saniye izleyeceksiniz.
Özellikle genç nesil için oldukça yararlı. Bu sayede tarih derslerinde öğrendiklerini iyice pekiştiriyorlar. Ayrıca sanki o gün oradaymışsınız gibi etkileyici.
Bu teknolojiyi tarihi olayları yeniden yaşamamız açısından ilgi çekici buluyorum. Ayrıca yeni seriler geliştirilebilir. Heyecan verici bir olasılık.”
Uygulama kullanıcılara bir GPS üzerinden 11 adres sunuyor. Bu adreslere giderek tarihte yaşananlara geri dönebiliyorsunuz.
Dokümantasyon Merkezi şehrin en çok ziyaret edilen bölgelerinden. Eğer 155 kilometrelik duvardan geriye kalan 220 metreyi görmek istiyorsanız siz de mutlaka oraya uğramalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder