25 Ekim 2014 Cumartesi

İNSAN EVRİMİNİN KAYIP HALKASI ARKEOLOGLAR TARAFINDAN BULUNDU

The Independent tarafından geçilen haberde, Fransa’nın kuzeyinde yer alan Normandiya’da kazılar yapan arkeologlar tarafından bulunan ve Neandertallerin atasının sol eline ait olduğu düşünülen 3 adet kemiğin insan evriminin kayıp dönemine ışık tutabileceği ifade edildi.
Fransa Bilimsel Araştırmalar Merkezi yetkililerinden Jean-Philippe Faivre, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ‘‘Söz konusu keşif, Neandertallerin atalarının bu bölgede nasıl yaşadıkları ve çevreye nasıl uyum sağladıkları konusundaki bilgi boşluğunu doldurmamıza yardımcı olabilir’’ dedi.
Tourville-la-Riviere’de yer alan Rouen kentinin 14km kadar uzağında bulunan kemiklerin M.Ö. 200 binli yıllara ait olduğu düşünülüyor.
Jean-Philippe Faivre’nin çalışma arkadaşı Bruno Maurelya da söz konusu döneme ait çok az fosil bulunduğunu ifade ettiği açıklamasında, ‘‘Yaptığımız analiz çalışmaları sonucunda Tourville adamı olarak adlandırdığımız türün günümüzün çağdaş insanından ziyade fiziksel olarak Neandertallere daha yakın olduğunu anladık’’ şeklinde konuştu.
Bilim adamları, tek bir kişiye ait olan kemiklerin sahibinin cinsiyetinin tespit edilemediğini, ancak ergenlik ya da gençlik döneminde hayatını kaybettiğinin anlaşıldığını söylüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder